Mijn webadres: www.marcvankempenfotografie.nl

Privacy beleid

“Marc van Kempen Fotografie” vindt uw privacy heel erg belangrijk en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u geeft vertrouwelijk wordt behandeld.

Uw gegevens worden op een veilige manier verwerkt en gebruikt, geheel volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). In deze privacyverklaring leg ik uit welke gegevens ik van u verzamel en waarom ik dat doe. Ook kunt u lezen wat uw rechten zijn met betrekking tot deze gegevensverwerking.

Wie ben ik

Wie ben ik? “Marc van Kempen Fotografie” is een eenmanszaak, gevestigd te Arnhem. Fysiek in Nijmegen. Afdrachten gaan via Kamer van Koophandel onder de naam “Camino Coaching” inschrijvingsnummer 73589926. BTW nummer 161911894B01. Mijn website is www.marcvankempenfotografie.nl. Ik ben de verwerking-verantwoordelijke van uw persoonsgegevens.

Welke gegevens gebruik ik en waarom?

Welke gegevens gebruik ik en waarom? Ik verwerk uw naam, adres, telefoonnummer, e-mail en andere gegevens die nodig zijn om de uitvoering van de overeenkomst mogelijk te maken. Ik bewaar deze gegevens tot 5 jaar na aanvang van onze overeenkomst. Ik bewaar de door mij geselecteerde foto’s van uw reportage onbeperkt in mijn archief, tenzij dit wegens technische omstandigheden onmogelijk is of u een verzoek doet tot verwijdering. “Marc van Kempen Fotografie” maakt gebruik van een portfolio op zijn website en social media kanalen om mijn werk aan potentiële klanten te laten zien. Ik verwerk hierin foto’s waarop u (herkenbaar in beeld bent. Dit doe ik alleen als u mij hiervoor expliciete toestemming gegeven hebt middels een speciaal formulier over het gebruik van de gemaakte foto’s. Deze foto’s blijven op de website en/of social media kanalen staan, totdat u een verzoek doet tot verwijdering.

Voor facturatie en mijn financiële administratie verwerk ik uw naam, eventuele bedrijfsnaam, factuuradres, eventueel KvK nummer, eventueel BTW nummer, telefoonnummer, e-mailadres en bankgegevens. Zonder deze gegevens kan ik uw betaling niet verwerken. Ik heb deze gegevens dus nodig voor de uitvoering van de overeenkomst. Deze gegevens worden 7 jaar bewaard, zoals wettelijk verplicht is. Mocht u onverhoopt een klacht hebben over mijn dienstverlening, dan zal ik uw naam, e-mailadres en de inhoud van de klacht verwerken om tot een zo goed mogelijke oplossing te komen. Deze gegevens gebruik ik dus voor een optimale uitvoering van de overeenkomst.

Gegevens met betrekking tot afgehandelde klachten zal ik tot 3 jaar na afhandeling bewaren. Hoe verkrijg ik deze gegevens? Ik verkrijg uw gegevens omdat u ze aan mij verstrekt hebt. Soms komt het ook voor dat ik word ingehuurd om een fotoreportage van u te maken. In dat geval verstrekt mijn opdrachtgever uw gegevens. Welke rechten heeft u met betrekking tot deze gegevens? U heeft altijd het recht om de door “Marc van Kempen Fotografie” opgeslagen persoonlijke gegevens op te vragen, te corrigeren en/of te laten verwijderen. Stuur hiervoor een email met uw verzoek  via het contactformulier op deze website . Via het contactformulier kunt u  ook contact opnemen als u bezwaar wilt maken tegen de verwerking van uw persoonlijke gegevens.

Wie ontvangt uw gegevens?

Wie ontvangt uw gegevens? “Marc van Kempen Fotografie” zal uw gegevens nooit aan derden verkopen. Uw gegevens zullen uitsluitend aan derden ter beschikking gesteld worden als dit nodig is voor de bedrijfsvoering of vanuit een wanneer dit vanuit een wettelijke verplichting vereist is. Ook de door mij ingeschakelde derden zijn verplicht om de vertrouwelijkheid van uw gegevens te respecteren en ik heb met hen verwerkersovereenkomsten gesloten.

Werkt samen met de volgende partijen

Samenwerking met derde partijen: “Marc van Kempen Fotografie” werkt samen met de volgende partijen:

Betalingen worden verwerkt via ING. Omdat zij zelf verantwoordelijk zijn voor het verwerken van jouw persoonsgegevens verwijs ik je graag naar de privacyverklaring van ING voor meer informatie.

Voor het verzenden van fysieke fotoproducten  maak ik gebruik van PostNL. PostNL heeft de benodigde beveilingstechnieken toegepast en het is hen op grond van de verwerkingsovereenkomst verboden gegevens in te zien dan wel te verstrekken aan derden tenzij zij hier op grond van een wettelijk voorschrift toe gehouden zijn. Indien het de grote werken (van  bijvoorbeeld afmetingen 100×100 en 80×120) betreffen, dan wordt het vervoer via “Postma Transport” verzorgt. “Postma Transport” is gespecialiseerd in het vervoer van kunstwerken en dit garandeert een schadevrij transport van uw dierbare kunstwerk. Deze vervoerskosten zijn uiteraard voor de klant. 

“MijnDomein” is de host van de website en e-mail. Alle gegevens die je via mijn website ter beschikking stelt, worden opgeslagen op de servers van “MijnDomein”. Zij hebben de benodigde beveilingstechnieken toegepast en het is hen op grond van de verwerkingsovereenkomst verboden gegevens in te zien dan wel te verstrekken aan derden tenzij zij hier op grond van een wettelijk voorschrift toe gehouden zijn.

Adverteren

Adverteren doe ik (mogelijk in de toekomst) op Facebook en Instagram. Daarnaast maak  ik (mogelijk in de toekomst) ook gebruik van Facebook Messenger. Facebook (waaronder ook Instagram en Messenger vallen) is zelf verantwoordelijk voor het verwerken van uw persoonsgegevens, daarom verwijs ik u graag naar de privacyverklaring van Facebook voor meer informatie.

De programma’s waar ik mee werk hebben de benodigde beveilingstechnieken toegepast en het is hen op grond van de verwerkingsovereenkomst verboden gegevens in te zien dan wel te verstrekken aan derden tenzij zij hier op grond van een wettelijk voorschrift toe gehouden zijn. Cookies “Marc van Kempen Fotografie” gebruikt eventueel cookies om het gebruiksgemak en de presentatie van de website te verbeteren.

Wat is een cookie?  

Een cookie is een klein tekstbestand dat, bij bezoek aan een website, naar uw computer wordt gestuurd. Zowel deze website als andere partijen kunnen cookies plaatsen. De verschillende typen cookies Deze website maakt gebruik van permanente cookies en sessie cookies.

Permanente cookies

Hiermee kan de website speciaal op uw voorkeuren worden ingesteld. Bijvoorbeeld om uw toestemming tot het plaatsen van cookies te onthouden. Permanente cookies kunt u verwijderen via de instellingen van uw browser. Hieronder vallen functionele cookies.

Sessie cookies

Met behulp van een sessie cookie kunnen we zien welke onderdelen van de website je met dit bezoek hebt bekeken. Wij kunnen de webwinkel daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra u uw browser afsluit. Hieronder vallen tracking cookies, sociale media cookies en marketing cookies.

Met welk specifiek doel plaatst deze website cookies?

Cookiekeuze (functioneel): Onthouden of u ons toestemming hebt gegeven tot het plaatsen van cookies. Sociale media (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om sociale media pagina’s te “liken”. Deze button werkt door middel van code die van het sociale media kanaal zelf afkomstig is. Hoe kan ik cookies beheren of verwijderen? Meestal kunnen cookies worden beheerd, bewerkt en verwijderd via uw browser. Meer informatie over het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Helpfunctie van uw browser. Autoriteit Persoonsgegevens De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) houdt toezicht op de naleving van de privacywetgeving. Heeft u een klacht over het gebruik van uw persoonlijke gegevens door mij en komt u er met mij niet uit? Dan kunt u terecht bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Datalek melding Per 2021 ben ik, als ondernemer, verplicht om bij datalekken melding te maken bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Een datalek is een beveiligingsincident, waarbij er sprake is van toegang tot of vernietiging, wijziging of vrijkomen van persoonsgegevens zonder dat dit de bedoeling is. Bij een datalek moeten persoonsgegevens verloren zijn gegaan of onrechtmatige verwerking van persoonsgegevens moet niet uit te sluiten zijn. In het geval van een dergelijke datalek zal ik mijn klanten hiervan ook op de hoogte stellen door middel van een e-mail.

ALGEMENE VOORWAARDEN

Gegevens fotograaf

Marc van Kempen Fotografie. www.marcvankempenfotografie.nl

Betalingen

  • Een fotoreportage dient volledig betaald te zijn voor de datum waarop deze plaatsvindt, tenzij vooraf anders afgesproken is met Marc van Kempen
  • De klant dient de factuur van “Marc van Kempen Fotografie” te controleren op eventuele onjuistheden voordat hij/zij deze betaalt
  • De betalingstermijn is 7 dagen, tenzij anders is overeengekomen met “Marc van Kempen Fotografie”

Annulering van een reportage

  • Fotoreportages kunnen tot 2 weken voor de afgesproken datum kosteloos geannuleerd worden
  • Wordt een fotoreportage korter dan 2 weken voor de afgesproken datum geannuleerd, dan zal de helft van de reportagekosten in rekening gebracht worden

Levering fotomateriaal

  • De beeldselectie van een reportage wordt gedaan door “Marc van Kempen Fotografie”.
  • Er is geen inzage in de bestanden mogelijk en de nabewerking wordt door Marc van Kempen bepaald
  • Alle geselecteerde foto’s worden zowel in kleur als zwart-wit bewerkt, naar gelang inschatting van Marc van Kempen
  • Alle bewerkte foto’s worden in hoge resolutie voor eigen gebruik en als social media bestand met watermerk geleverd
  • Levering van bewerkte foto’s is binnen vier weken na de reportage geleverd, tenzij anders is overeengekomen met “Marc van Kempen Fotografie”
  • RAW bestanden worden niet geleverd

Auteursrecht

  • Het auteursrecht van de foto’s ligt te allen tijde bij “Marc van Kempen Fotografie”
  • Voor het online gebruik van de gemaakte foto’s, zal Marc van Kempen een toestemmingsformulier door de klant laten invullen
  • De klant ontvangt geen vergoeding of korting wanneer hij/zij toestemming geeft voor het online gebruik van de gemaakte foto’s
  • Het is de klant niet toegestaan om ontvangen digitale bestanden in een andere bewerking dan aangeleverd door “Marc van Kempen Fotografie” online te plaatsen. Andere uitsneden, kleurfilters, collages en andere bewerkingen zijn niet toegestaan.
  • De klant mag foto’s met watermerk voor privégebruik plaatsen op social media. Hierbij dient te allen tijden vermeld te worden: foto’s gemaakt door “Marc van Kempen Fotografie”, naast vermelding van de website www.marcvankempenfotografie.nl
  • Uitsluitend de aangeleverde foto’s met watermerk mogen gedeeld worden op social media.
  • De particuliere klant heeft recht tot reproductie van aangeleverde foto’s voor eigen gebruik
  • Het is de klant niet toegestaan om bestanden voor commerciële of non-profit bedrijven te gebruiken en/of te publiceren in gedrukte media of op internet, tenzij hiervoor nadrukkelijke toestemming gegeven is door “Marc van Kempen Fotografie”.
  • Het is de klant niet toegestaan gemaakte foto’s op te sturen naar fotowedstrijden, zonder nadrukkelijke toestemming van “Marc van Kempen Fotografie”.

Eigendom foto’s

– Foto’s uit de reportage mogen door “Marc van Kempen Fotografie” gebruikt worden ter promotie van beroepsactiviteiten (mits klant hiervoor toestemming gegeven heeft middels het toestemmingsformulier).

– “Marc van Kempen Fotografie” blijft te allen tijde eigenaar van de door hem gemaakte foto’s en het is daarom niet toegestaan de fotobestanden te verkopen voor commercieel gebruik zonder schriftelijke toestemming van “Marc van Kempen Fotografie”.