© Marc van Kempen Fotografie

10 | Verkoopexpositie – Marc van Kempen Fotografie – Persingen – 4 & 5 februari 2023

Verkoopexpositie | Marc van Kempen Fotografie 

Graag willen wij u er alvast kennis van laten nemen, zodat u dit in uw agenda kunt zetten. 

WAT?
De tweejaarlijkse verkoopexpositie van fotograaf Marc van Kempen 
WANNEER
In het weekend van 4 & 5 februari 2023 van 11.00 – 17.00 uur
WAAR?

In “Het Kerkje van Persingen

© Marc van Kempen Fotografie

VERSTILLING
Het thema is “Verstilling“, waarbij de “hoofd act” de grote kleurwerken zijn, waarbij vooral fruit en bloemen de hoofdrol spelen. Schilderachtige, vergankelijke stillevens.

GROTE WERKEN
De grote werken die u gaat zien, zijn op kleur, professioneel afgedrukt door dezelfde afdrukker van het werk van de grote fotografen, waarbij het prachtige werk van Erwin Olaf genoemd wordt. Deze grote werken zijn van kwalitatief hoogstaand materiaal en wegen elk zo’n 7,5 kg.

SERIES
In onder andere de series ‘Woods”, “Misty” en “Springers” met daarnaast nog werken als “De Kus” en speciale handmatige DOKA bewerkingen wil Van Kempen een lans breken voor analoge zwart-wit fotografie. Hij pleit voor het in stand houden van het ambacht van het vervaardigen van afdrukken in de natte doka. Deze zwart-wit afdrukken vervaardigt Marc van Kempen handmatig in zijn eigen DOKA. Dat zijn voornamelijk gelatine zilverdrukken.

Biografie Marc van Kempen (1966)  

Begon zijn carrière als analoog fotograaf. Als autodidact met zijn vaders camera  heeft hij zich ontwikkeld tot fotograaf die als toeschouwer de wereld gadeslaat en deze met kritische ondertoon weergeeft.  Naast tragische ironie speelt humor ook een belangrijke rol in zijn wereldbeeld. Onder invloed van onder anderen Ed van der Elsken, Gerard Petrus Fieret, Sanne Sannes en Francesca Woodman raakte Van Kempen op het spoor van zowel zwart-wit straatfotografie als emotieve modellen fotografie die de nadruk legt op expressie, poses en verhaal waarbij de kijker het verhaal zelf kan bepalen.  Het (straat)leven van de mens en zijn alledaagse cultuur komt in zijn foto’s duidelijk tot uitdrukking.

Naast zijn vrije werk, zullen wellicht veel mensen Marc van Kempen kennen van zijn werk als fotograaf van de krant in Nijmegen Oost.

© Copyright, Marc van Kempen FotografieIn